Stort tack till Hill´s

Solskenshistorien om Möris

När vi i Djurskyddet Landskrona tar in en katt så är det flera olika komponenter som bidrar till hur den räddade kattens liv kommer att förändras. Ett jourhem som kan ge kärlek och respekten den förtjänar. Kunskapen och vård från de kunniga veterinärer som vi samarbetar med. Mat som ger energi och bra möjligheter att kunna läka och växa sig starka.

En sen kväll fick vi ett samtal om en liten kattunge som var i förtvivlat behov av hjälp, hennes liv hängde på en skör tråd. Med mask i magen, infektion i ögonen och kattsnuva stod hon skrikandes på en åker mitt ute i ingenstans och väntade på att någon skulle höra hennes desperata rop på hjälp.

Vi fick in henne i värmen så vi kunde få en ordentlig uppfattning om i vilket skick hon var och det var inte bra. Men tack vare hennes fantastiska energi och kämparanda gav vi henne chansen till ett bättre liv. Vi skapade en rutin för henne med näringsrik mat från Hills, mediciner som hjälpte hennes ögon att bli bättre och hennes energi var på topp.

Hon lekte som vilken katt som helst trots hennes handikapp med endast ett friskt öga som uppdagades ju bättre hon blev. Veterinärerna som träffade henne först trodde inte att hon skulle överleva, men 4 månader senare kunde hon flytta till sitt föralltidhem. Då hade hon även blivit tillräckligt stark och frisk för att kastreras.

Tack vare Hill´s fantastiska foder så fick hon utmärkta förutsättningar att gå från en undernärd och sjuk kattunge till en vacker katthona. Hennes päls var sträv och tunn men blev glansig och mjuk i takt med att hon blev äldre. Möris är nu en frisk och glad katt och bor hos bästa familjen och lever livet precis som det ska levas.

Bra mat är en av de viktigaste ingredienserna för att en katt ska hålla sig frisk.

Tack till Hill´s som sponrar oss med sitt fantastiska kvalitetsfoder!