Att adoptera

Viktigt att tänka på för er som vill adoptera en katt som varit hemlös är att den kan ha varit med om många otäcka och otrevliga händelser och blivit övergiven av människor som den älskat och känt sig trygg hos. Därför behöver den tid att bli trygg i sitt nya hem. Dessa katter kommer inte från trygga hem där de växt upp med kärlek och omvårdnad. Katter som varit utsatta för traumatiska händelser kan bli underbara trygga familjemedlemmar genom att de får en möjlighet att skapa goda relationer till sina nya ägare eller andra djur i hemmet.

Viktigt är också att se till att katternas behov tillgodoses. Som kattägare är du idag skyldig att skaffa den kunskap och kompetens som krävs för att ge katten ett bra liv. Läs gärna mer här om vilka krav som ställs; https://jordbruksverket.se/…/hastar-och…/katter

Alla katter har olika personlighet så vi försöker att matcha katterna så att de passar med det nya hemmet. För oss är inte det viktigaste att hitta ett hem till katten utan att hitta rätt hem till katten. När vi fått in en intresseanmälan tar vi kontakt och bokar tid för ett hembesök hos den som vill adoptera katten för att se hur miljön för katten kommer att se ut. Då kan vi också komma med råd och tips om saker som kan göras för att det ska bli så bra som möjligt. Om vi tror att det kan bli ett bra hem för den aktuella katten bestämmer vi tid för möte så att ni får träffa katten. Vi vill se hur mötet mellan katten och den nya ägaren fungerar.

Vid överenskommelse om adoption skrivs ett kontrakt i samband med betalning av adoptionsavgiften 1800 kr. Kattungar adopteras ut tidigast efter 12 veckors ålder, det beror på om vi anser att de är redo att flytta till nya hem. Eftersom vi ofta tar in honor med ungar som levt ute under dåliga förhållanden så kan det ta tid med både veterinärbehandlingar och att få katterna socialiserade. När ungarna adopteras ut är de avmaskade, vaccinerade 2 gånger och chipmärkta. Vi står också för kastreringen när det är dags enligt avtal vi har med de veterinärer som vi anlitar.

Senast uppdaterad: 9 oktober, 2023