Möris

I onsdags, 22/12, flyttade Möris tillsammans med Fiffi till deras nya hem i Landskrona. Lycka till flickor!

Nu är det dags för lilla Möris att få sitt för alltid hem. Hennes missbildade öga har opererats bort och ögonhålan har sytts igen för att förhindra problem i framtiden. Möris är pigg och glad och full av energi. Att hon bara har ett öga märks inte när hon far fram och leker och busar. Vi kallar henne krigare för att hon mot alla odds överlevde sin tuffa start i livet.

Hon hittades övergiven på en åker skrikande efter hjälp i hopp om att någon skulle hitta henne. Upphittaren kontaktade oss eftersom hon var väldigt sjuk och verkade sakna ett öga. Vid veterinärundersökning visade det sig att hon har ett missbildat öga. Hon hittades och kunde tas till jourhem där hon fick börja sin resa mot att bli frisk, trots att veterinären inte trodde att hon skulle klara sig.

Varje dag har hon kämpat på så man skulle inte kunna tro att hon var undernärd och sjuk.
Hon tydde sig till oss direkt. Allt hon ville var att leka och kela. Idag är hon som vilken katt som helst. Hon har gått upp i vikt och fått en riktigt vacker päls. Hon busar, studsar och leker tafatt med sina jourhemskompisar. Att hon bara har ett öga stoppar inte henne. När hon blir trött så vill hon gärna ligga nära och mysa. Helst på bröstkorgen så nära ansiktet som möjligt. Hon är en social katt som gärna vill ha uppmärksamhet hela tiden och vill vara med och se vad man gör. Nu när Möris blivit frisk, och tillräckligt stor, så ska det missbildade ögat opereras bort, kostnad ca 10.000 kr, och ögonhålan sys igen. Sedan är vår lilla krigare klar att adopteras ut till ett tryggt och kärleksfullt hem.

Polly13 april, 2024 Zack6 april, 2024 Noisette21 mars, 2024 Kattörhängen17 mars, 2024 Hjärtörhängen med tassavtryck