Katthälsningar 2017


Vilda

Vilda med familj hälsar God Jul till er alla.


Misha

En hälsning från Sigge, fd Misha.

Sigge (till vänster) växter så det knakar och han verkar trivas kanon här hos oss. Han är nu kastrerad hos Ejras och chipmärkt.


Celine

Hej. Mitt namn är Celine, de namn som jag fick hos er. Jag var en av de första katterna som kom till er i december 2012. Har inte haft tid att skicka en hälsning förr än nu. Har fullt upp med att hålla koll på mitt revir. Förlåt Inez, jag bet tydligen dig i fingret när jag kom till er.


Callisia

Vill bara meddela att Callisia trivs jättebra och har redan blivit kompis med vår bengal Dexte.


Petunia

Hej! Här kommer en hälsning från Petunia. Hon trivs bra, och vi har fått världens bästa katt!


Sabrina

Om en vecka har Sally (f.d Sabina) bott hos oss i 1 år! Och som vi älskar henne! Hon hälsar att hon aldrig kommer glömma er och allt ni gjort för henne.

En kväll i somras skulle hon få lyxa med nyfångad, kokt abborre, dock såg vi att frestelsen var svår att motstå och vår lilla mat-tjuv försökt norpa fisken innan den hamnat i kastrullen! Men i slutändan var nog både hon och vi glada att hon väntade tills den var kokt och urbenad! 😊En festlig kväll minns Sally!


Iris

Iris i sitt nya hem.


Mary-Ann

Mary-Anne i sitt nya hem.


Chibi

 

Hej! Här kommer lite bilder på Chibi. Hon är en mycket speciell katt med en stark personlighet. Hon är väldigt kelig och social stundtals, och är mycket lekfull. Hon älskar att leka med sina leksaker, och hon tycker att våra trasmattor är väldigt roliga att attackera och vända upp och ned på. Hon har en tydlig dygnsrytm och inbyggd väckarklocka, är som mest aktiv runt tre på natten. Varje morgon när man vaknar har hon möblerat om alla mattor! Hon är väldigt förtjust i leksaksmusen som hon fick med sig från Katthemmet, och har även bollar som rullar och låter som hon brukar springa omkring med. Hon älskar även att bli borstad och klappad på magen. 

Jag har insett att hon verkligen inte är döv, men verkar ha svårt att lokalisera varifrån ljud kommer. Hon reagerar när man ropar på henne och på andra ljud, men kan ibland vända huvudet åt fel håll varifrån ljudet kommer… Hon är rent allmänt lite förvirrad och med lite dåligt självförtroende, men det blir bättre och bättre med tiden!I hallen finns en spegel från golv till tak, och första och andra natten satt hon framför den och jamade högt och stirrade på sin spegelbild. Hon hade väldigt svårt att förlika sig med spegeln och verkade bli väldigt orolig av den, kunde inte slappna av alls. Så jag täckte för den med tidningspapper som jag inte ämnar ta bort, och nu har hon glömt den…

Hon är väldigt matglad, men ibland orolig i själen verkar det som, och ibland behöver jag sitta med henne vid matskålen för att hon ska äta. Det märks att hon haft det svårt förut, men hon har en sån lekfullhet och livsglädje att hon överkommer sina rädslor allt mer med tiden. Hon är väldigt glad när hon är ute på balkongen, väldigt nyfiken. Hon jamar och kommunicerar tydligt, även med ögonkontakt.


Charlie

 

Hej! Tänkte bara berätta att Charlie har det jättebra hos oss. Det känns som om han varit hos oss länge fastän det bara är några månader. Han är otroligt snäll och kärvänlig. Han trivs bra ute och håller sig mest på tomten och grannens tomt och är gärna nära oss. Grannen är en barnfamilj och dom har också blivit kär i honom och har erbjudit sig att vara kattvakt vid behov. Dom kan inte ha en egen katt eftersom minsta pojken är allergisk. Första veckorna klarade han inte av stängda dörrar utan krafsade och jamade så det var bara att ha alla dörrar öppna i huset. Men sen han har fått börja vara ute har krafsandet helt upphört. Han krafsar inte ens om han inte får gå ut.

Och vilken päls han fått. Han måste ha main coon eller skogskatt i sig. Har en yvig krage runt huvudet, en långhårig svans och tjock päls runt bakbenen och rumpan. Från början tvättade han sig knappt men nu tvättar han sig ofta som katter gör och pälsen på magen blir då vågig. Från början borstade och kammade jag honom en hel del men nu är pälsen så fin så den räcker med en par gånger i veckan. Och alla som träffat Charlie säger vilken underbar katt.  Men han är kräsen vad gäller mat. Äter bara royal canin och ibland gourmet gold burkar. Räkor och tonfisk ratar han. Bifogar lite foton.
 

Maja

 

Maja har anpassat sig väldigt snabbt och bra, är nu altanvakt, väldigt mycket att hålla reda på! Gosar och spinner och äter och jobbar på altanen. Sover hos oss i sängen hela natten. Vi är helt förälskade i vår Maja, och jag vet att det är ömsesidigt!


Hagar

Hej! En midsommarhälsning från Maj (Hagar) som provat på utelivet. Hon är en underbar katt-tjej! Fortfarande försiktig och lite skygg på dagarna, men supergosig och mysig kvällstid. Sover nu med oss i sängen varje natt, busar lite för hårt med Sigge ibland och blir tillrättavisad av honom. Mkt nyfiken på vårt “dagbarn” jämthunden Sakko, som hon gärna delar rum med på nätterna. Vi är så glada över att ha Maj hos oss! 

Hälsningar från Brita och Anders, Sigge och Maj. Och Sakko!


Cosmos

  

Cosmos har varit min lilla följeslagare sedan han flyttade hit. Vill hela tiden gosa och vara med i allt man gör! Han och Khaleesi är inte best buddys än, men de verkar nyfikna på varandra om än att Khaleesi är väldigt vaksam på honom! Tror de kommer bli kompisar bara de får lite tid. Tack för två fina kattkompisar!

/Gry


Vide

  

En hälsning från Vide, som nu heter Zorro.

Efter ett par dagar så kände han sig hemmastadd och kattkompisen Zed har accepterat han så nu har de börjat vara med varandra lite.

/MajBritt


Helga

 

Hej, här kommer en liten hälsning från Succubus (före detta Helga).
När hon först kom till mig var hon mycket skygg och gick inte ens att klappa, men efter mycket tid och kärlek så har jag fått se den underbara katten som hon är. Hon är nu så himla social och vill alltid vara uppe knät och gosa, och är verkligen en underbar katt. 🙂

/Hannah

Mitzy

Hej,

Här kommer en hälsning från Mitzy.

Det är ju ett helt år sedan hon fick flytta hit till oss i Boda. Hon är en mysig liten kisse – lugn, lite försiktig o lågmäld och väldigt älskvärd. Hon o Zigge håller ihop i vått och torrt, dag som natt 🙂 På ena bilden sitter hon i köksfönstret (ett favoritställe eftersom det har direkt utsikt mot fågelbordet) o på de andra har hon krupit upp i famnen på Zigge.

Tack för förtroendet att vi fick ta hand om henne – hon har blivit en älskad medlem av vår flock/familj.

/Kicki, Boda


Zorro

Hej!
Här kommer en bild på Zorro/Sid som vi tog från er 2014. Liten, skygg och eländig var han då. Nu glad och krävande! Undrar så hur det gick för hans syskon i Z kullen. Sid är tabby, kamraten Ture svart. Hälsningar Åsa och Bertil


Harper

 


Hälsningar från Harper! (Från år 2020)

I år fyllde Harper hela 5! 🥳

Harper adopterades 2017 och var en mycket skygg och traumatiserad katt som för det mesta höll sig till ett hörn under sängen. Tre år senare är Harper en helt annan katt. Sen vi flyttat till ett större hem, har hon gjort ännu större framsteg. 🙌🏻

Harper rör sig fritt i hela hemmet, har storslagna lekstunder med sin lillasyster Penny, njuter av frisk luft och utsikt på balkongen, låter ”mamma” och ”pappa” klappa henne lite grann då och då, och snarkar högt (vilket vi tar som ett tecken på en god sömn). 😻👏🏻

Harper var också förra året ute på äventyr då hon lyckades smita iväg, men kom hem oskadd och återhämtade sig fort. Harper har sen dess inte saknat det tuffa utelivet, utan tycker att det är roligare att chilla på balkongen. 😸

Harper önskar alla på katthemmet en God Jul! ✨🎄✨


Pirat

Hälsning från år 2020:
Jag och Pirat hade tyckt att det vore så roligt att höra en uppdatering från hans 6 syskon och mamma Saga😄 Födda 31 juli 2017 hos mig där de fick spendera sina första månader🤗💞
Sol, Salsa, Sivan, Simba, Sorba och Svea om jag minns rätt!


Senast uppdaterad: 30 november, 2020