Att adoptera

Vi som placerar katter försöker att göra en så bra matchning som möjligt för att det ska fungera i längden, för både katten och den nya ägaren. Vi som har lärt känna katten under en tid vet vad just den katten behöver för att den ska trivas som bäst, och då slippa komma tillbaka till katthemmet när det inte fungerar. Som t.ex. ett lugnt hem utan små barn om katten är osäker eller skygg. Eller om det är en yngre, livlig katt som behöver ha en social kattkompis i det nya hemmet att leka med.

Efter visning sker en överläggning och därefter kommer vi överens om ny tidsbokning för kontraktsskrivning och överlåtelse av katten.

Samtliga av våra katter kollas av veterinär, avmaskas, vaccineras, kastreras, id-märks och försäkras hos Agria. Kattungar kastreras dock tidigast när de blivit könsmogna. Om kattungar blir adopterade före det, så får de nya ägarna kastrera sin katt när tiden är inne. Hankatter kastreras vid ca 4-5 månaders ålder. Honkatter, som behöver lite längre tid på sig, kastreras vid ca 6-7 månaders ålder.

Vill du öppna ditt hem för någon/några av våra katter?

Boka en tid så får du träffa katterna och de får träffa dig:

Kontaktuppgifter för bokning av visning på katthemmet

Vi försöker ha generösa telefontider, men vi arbetar ideellt och vi kan inte alltid svara. Lämna gärna ett meddelande eller skicka ett SMS där du uppger ditt ärende och dina kontaktuppgifter, så ringer vi upp dig när vi har möjlighet.

Senast uppdaterad: 21 februari, 2024

Besök och telefon

Besök på katthemmet sker endast efter överenskommelse. Ring oss för att boka en tid.

Vänligen respektera våra telefontider.

Kontaktuppgifter för bokning av tid på katthemmet.