Pris och villkor

Pris

Pris för vuxen katt är 1 500 kr. Då är den undersökt av veterinär, kastrerad, försäkrad i Agria, id-märkt, anmäld till Jordbruksverket och grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva samt avmaskad. Om den haft några skador när den kom in till oss är det också åtgärdat i den mån det går.

1 500 kr är mycket pengar men vi vill nämna att det kostar ca 2 900 kr att kastrera, vaccinera och id-märka en honkatt och ca 1 900 kr för en hankatt.

Pris för kattunge är 1 500 kr. Kattungen är undersökt av veterinär, grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva, avmaskad, försäkrad i Agria, chip-märkt och anmäld till Jordbruksverket. Om kattungen/ungkatten är tillräckligt gammal så är den även kastrerad.

När du adopterar en katt från oss ges utrymme till en ny katt som behöver hjälp. Pengarna går oavkortat till att hjälpa flera hittekatter.

Villkor

Vid adoption av katt skrivs ett kontrakt. Katter som placeras i städer, tätbebyggda områden eller nära större vägar vill vi ska vara innekatter. Det vore tragiskt om de, efter att ha fått en ny chans i livet, genast skulle bli överkörda. Vi har lagt ned mycket tid och kärlek på katterna och vill att de ska få det så bra som möjligt.

Får katten däremot ett hem på landet i tryggare utemiljö anser vi att det är okej om den har möjlighet att gå ut. Den måste i så fall först hållas inne under minst en månads tid så den får chans att etablera sig i sin nya hemmamiljö med sin nya ägare.

Kattungar och ungkatter placeras antingen två tillsammans eller att det finns en katt i hemmet sedan tidigare, så att den får en kattkompis.

Försäkring

Våra katter är försäkrade i Agria, vilket vi ser helst att den nya ägaren övertar för att få en säker start på sitt kattägande.

Öronskabb

Trots att katten inte haft någon öronskabb vid veterinärbesiktningen och när den lämnade katthemmet, har det förekommit att ägaren senare upptäckt öronskabb på sin nya katt. Enligt veterinären kan anlaget ligga latent hos en del katter och bryta ut vid större förändringar i kattens liv, t ex en flytt. Om det skulle hända, ber vi att ni kontaktar oss för råd och hjälp. Det är en relativt enkel behandling som behövs och då kan vi hjälpa till i stället för att ni ska kosta på ett veterinärbesök. Det är under förutsättning att problemen uppstått i nära anslutning till att ni hämtat katten från oss.

Om något händer efter en längre tidsperiod, dvs flera månader efter att katten flyttat från oss, så kan ju andra faktorer ha kommit in. Men det är alltid bra att först kontakta oss om något problem uppstår med den katt ni tar från oss! Kolla alltid vad som står i kontraktet och övriga dokument ni får med tillsammans med er nya katt.

Senast uppdaterad: 11 maj, 2023