Pris och villkor

Pris

Pris för vuxen katt är 1 500 kr. Då är den undersökt av veterinär, kastrerad, försäkrad i Agria, id-märkt, anmäld till djurID och grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva samt avmaskad. Om den haft några skador när den kom in till oss är det också åtgärdat i den mån det går.

1 500 kr är mycket pengar men vi vill nämna att det kostar ca 2 000 kr att kastrera, vaccinera och id-märka en honkatt och ca 1 500 kr för en hankatt.

Pris för kattunge är 1 500 kr. Kattungen är undersökt av veterinär, grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva, avmaskad, försäkrad i Agria, chip-märkt och anmäld till djurID. Om kattungen/ungkatten är tillräckligt gammal så är den även kastrerad.

Villkor

Vid adoption av katt skrivs ett kontrakt. Katter som får ett nytt hem i tätbebyggt område eller nära en större väg vill vi ska vara innekatter, men med möjlighet att få gå ut med ägaren, kanske i sele eller vistas på en innätad balkong eller rastgård. Det vore tragiskt om de, efter att ha fått en ny chans i livet, genast skulle bli överkörda. Vi har också lagt ned mycket tid och kärlek på katterna och vill att de ska få det så bra som möjligt.

Får katten däremot ett hem på landet i trygg miljö, anser vi att det är bra om den kan få gå ut och leva ett så kattlikt liv som möjligt.

Kattungar och ungkatter vill vi helst placera två tillsammans eller att det finns en katt i hemmet sedan tidigare, så att den kan få en kattkompis.

När du adopterar en katt från oss ges utrymme till en ny katt som behöver hjälp. Pengarna går oavkortat till att hjälpa flera hittekatter.

Försäkring

Våra katter är försäkrade i Agria. Något som den nya ägaren lätt kan ta över om den vill, för att få en säker start på sitt kattägande.

Öronskabb

Trots att katten inte haft någon öronskabb vid veterinärbesiktningen och när den lämnade katthemmet, har det förekommit att ägaren senare upptäckt öronskabb på sin nya katt. Enligt veterinären kan anlaget ligga latent hos en del katter och bryta ut vid större förändringar i kattens liv, t ex en flytt. Om det skulle hända, ber vi att ni kontaktar oss för råd och hjälp. Det är en relativt enkel behandling som behövs och då kan vi hjälpa till i stället för att ni ska kosta på ett veterinärbesök. Det är under förutsättning att problemen uppstått i nära anslutning till att ni hämtat katten från oss.

Om något händer efter en längre tidsperiod, dvs flera månader efter att katten flyttat från oss, så kan ju andra faktorer ha kommit in. Men det är alltid bra att först kontakta oss om något problem uppstår med den katt ni tar från oss! Kolla alltid vad som står i kontraktet och övriga dokument ni får med tillsammans med er nya katt.

Senast uppdaterad: 1 januari, 2021