Skötsel av katterna

På Katthemmet gör våra engagerade kattskötare (volontärer), helt ideellt, stora insatser för att hemlösa och övergivna katter ska få ett bättre liv.
Katterna får, vardag som helgdag, omvårdnad med mat, vatten och städning två gånger per dag. Det är också viktigt att de blir aktiverade genom lek och social träning, framför allt de mera skygga katterna.

Alla katter tas till veterinär för att vaccineras, märkas och kastreras. Vi ser till att katterna får medicinsk behandling om de är skadade och sjuka. De kan t ex ha förfrusna öron och tassar. Långhåriga katter som gått ute har ofta stora tovor och måste, i värsta fall rakas, för att få en ny, fin päls.

Många av våra medarbetare har lång erfarenhet av att ta hand om katter som från början är sjuka, rädda eller aggressiva. Genom kattskötarnas tålmodiga och oförtröttliga arbete lyckas de flesta katter bli friska och harmoniska. Beviset för detta är att katterna som tas om hand får nya hem och blir älskade familjemedlemmar. En del katter får snabbt ett nytt hem medan det tar lite längre tid för andra. Kattungar har det lättast.

 

Senast uppdaterad: 25 september, 2018