Volontärer

Det finns alltid plats för fler kattälskare som vill göra en insats för hemlösa och övergivna katter!

På katthemmet går vi på schema morgon och kväll, vardag som helgdag. Vissa volontärer föredrar att gå ensamma och andra går i par. Du väljer själv hur ofta du vill ta pass, men helst 1 gång/vecka eller var 14:e dag. Du får alltid en introduktion av någon som redan kan arbetsuppgifterna. Till din hjälp finns också en checklista som du kan följa för de viktigaste uppgifterna, som att ge mat och vatten, städa kattlådor och hålla allmän ordning i lokalerna.

Arbetet på katthemmet leds av en föreståndare, som arbetar på uppdrag av föreningens styrelse, men vi har också återkommande volontärsmöten, där vi pratar om praktiska frågor, löser problem gemensamt och tar vara på olika idéer.

När vi har fått in små kattungar, i värsta fall utan sin mamma, kan det behövas extra insatser med matning flera gånger om dagen. Det är också viktigt att hinna med att leka och kela med katterna, och att träna de katter som ännu inte litar på oss människor så att de kan bli trygga familjekatter.

Du måste vara 18 år för att få vara volontär (undantaget om du går med en myndig volontär). Du behöver inte vara medlem i föreningen.

Observera att det finns många arbetsuppgifter som utförs på katthemmet som inte ingår i volontäruppdraget, t.ex. medicinering av sjuka katter, att ta katter till veterinär eller placera katter i nya hem.

Städare

Vi söker en eller flera ideella krafter som kan sköta allmän städning på katthemmet och pensionatet, 1 gång/vecka eller varannan vecka.

Tvätt

Har du tillgång till grovtvättmaskiner eller liknande och kan tänka dig att hjälpa oss med tvätten? Vi behöver någon eller några engagerade kattälskare som kan hjälpa till med tvätt av filtar, dynor och mattor. Tvätten behöver utföras ungefär varannan vecka (om flera delar blir det förstås mindre ofta). Ring oss om du vill hjälpa till!

Senast uppdaterad: 6 mars, 2022

Vill du hjälpa till?

Om du vill ansluta dig som volontär, eller vill veta mer, kontakta oss på våra telefontider.

Vänligen respektera våra telefontider.

Kontaktuppgifter för dig som vill börja som volontär.