Volontärer

Vi behöver flera kattälskare som vill göra en insats för hemlösa och övergivna katter. Vi går på schema morgon och kväll, vardag som helgdag. En del går ensamma och andra går tillsammans. Du väljer själv hur ofta du vill gå, men helst 1 gång/vecka eller var 14:e dag. Du får alltid en introduktion, en eller flera gånger, tillsammans med någon som kan arbetsuppgifterna. Till din hjälp har du sedan också en checklista som du kan följa för de viktigaste uppgifterna. Att ge mat och vatten, städa kattlådor och hålla allmän ordning.

Vi har återkommande möten för volontärerna, då vi pratar om praktiska saker och tar vara på olika idéer.

När vi har fått in små kattungar, i värsta fall utan sin mamma, kan det behövas extra insatser med matning flera gånger om dagen. Det är också viktigt att hinna med att leka och kela med katterna och att träna de katter som ännu inte litar på oss människor, så att de blir trygga och kan få ett nytt hem.

Man måste vara 18 år för att få vara volontär, om man inte har någon äldre som kan följa med. Du behöver inte vara orolig för att du t ex inte ska klara medicinering av sjuka katter eftersom det sköts av de som är vana vid det. Det är också mera erfarna volontärer som tar katterna till veterinär.

Städare

Vi söker också en eller flera ideella krafter som kan sköta allmän städning på katthem/pensionat,  1 gång/vecka eller varannan vecka.

Senast uppdaterad: 10 oktober, 2019

Vill du hjälpa till?

Kontakta:
070-584 08 11 vard. kl 09-20, helg kl 10-18