Katthälsningar 2019


Hobbe

Hej! Här kommer en hälsning från Hobbe som varit i sitt nya hem 1 år och några månader och som trivs ypperligt med att gå ut en liten sväng emellanåt och ligga hos matte i sängen på nätterna. Ligga på skåpet mitt på duken är också bra. En av honorna, Mozza, som fanns här förut trivs jag väldigt bra med och får gosa med, men den andra, Cassandra verkar vara rädd för mig och morrar och fräser och håller sig helst undan. Vi härstammar ju båda från samma ställe i Offerdal så man kan säga att släkten är värst. Många julhälsningar från Hobbe och matte Eva.


Tudor

Tudor önskar God Jul!


Bob, Hugo, Moira och Jossan

Här kommer en julhälsning från Bob, Hugo. Moira och Jossan. De firar nu jul för första gången i sitt nya hem, där de stortrivs. Bob har haft en jobbig höst med njur problem, men är nu bättre. Särskilt glad är han över att husse är sjukskriven och hemma på dagarna. Men han sitter också ofta med Hugo och Moira vid fönstret och kollar på fåglarna vid fågelbordet. Eller så slappar de tillsammans på soffan. Sånt har Jossan inte tid med. Nu är hon yogainstruktör och lär ur sina mästarkunskaper till matte och husse. I det stora huset finns också sedan tidigare två katter och en hund. Moira leker ofta med katten Lakrits, men myser med killarna. Jossan och den vita katten Snö sover tillsammans. Alla trivs med hunden Kiara och med flickorna i huset Luna o. Mia. Men, Moira tycker att Lunas jularrangemang med mossa och ljus är onödiga och river ned dem för att själv få plats. Och så tycker Moira att Mias halsband passar henne bättre.


Leia

Här kommer en hälsning från Leia (till höger på bilden) som trivs jättebra i sitt nya hem med sin nyvunna kärlek Scooby.

Katthälsning från Leia


Jessie och Bessie

En hälsning från Jessie och Bessie som har firat jul med sin matte.

Hälsning från katterna Jessie och Bessie


Graham och Zac

Graham och Zac (numera Kasper och Jesper) har nu tillbringat en månad hemma hos oss och här kommer en liten hälsning.

Zac och Graham tar en välbehövlig paus i soffan. Det tar på krafterna att jaga varandra.

Det var lite otäckt att flytta och mycket nytt från början. På förhand hade vi förväntat oss att Zac skulle få hjälpa Graham att anpassa sig men det blev precis tvärtom! Redan efter några timmar var Graham igång att upptäcka det nya reviret. Zac behövde mycket mer tid och det tog flera dagar innan han vågade ta initiativ på egen hand. 

Efterhand har rollerna förändrats där Graham är lite mer tillbakadragen och Zac tar kommandot både vad gäller bus eller umgås med tvåbeningarna. Numera finns inte någon anledning att gå och gömma sig för att sova utan båda intar någon bra plats. Gärna i soffan eller vid köksfönstret. 

Zac är den livlige med mycket energi. Han älskar att jaga och tar alla chanser till en stunds lek. Om varken brorsan, matte eller husse orkar fortsätta tar han gärna en leksak och fortsätter på egen hand. Med stort tålamod ser han till att fiskarna i akvariet inte blir för framfusiga. Akvariet är även den bästa platsen att vila på efter maten. Då uppskattas verkligen att bli klappad! Zac har även valt att sova i sängen tillsammans med matte och husse några nätter. Människor är inte så läskiga men när något annat händer är det bäst att snabbt gömma sig under soffan. 

Zac på jakt vid akvariet

Graham är den nyfikne och eftertänksamme. Han vill gärna vara med där det händer och är först fram när något nytt spännande sker. Nyfikenheten övervinner rädslan i det mesta. När brorsan tycker gränsen är nådd och vill gömma sig sitter Graham ofta kvar och undrar vad som står på. Även om det är kul att leka så är mat det bästa som finns! Alla ljud som kan förknippas med något ätbart måste genast kontrolleras. Graham har inte lärt sig att uppskatta kel och gos ännu, men ligger gärna och vilar i soffan bredvid någon. Han behöver lite mer tid för att till fullo uppskatta vad människor kan vara bra till, men verkar trivas och tar sig genom vardagen med hög svansföring.

Graham vid köksfönstret spanande efter fåglar.

Vi är väldigt glada att Graham och Zac har flyttat in hos oss och blir lyckliga för varje litet framsteg de gör. Vi vill också passa på att tacka alla på katthemmet som hjälpt oss i processen att adoptera! Tack!


Athos och Porthos

En hälsning från Athos och Porthos. De är stora pojkar nu och älskar att gå på promenad med husse och matte och att leka med barnen i familjen.


Aaron

Aaron skickar en hälsning och säger att hans nya kompis Arthus är toppen!


Freddy och Teddy

En liten hälsning från Freddy och Teddy med familj.


Holger och Hannes

Sixten (Holger) och Saxon (Hannes) söner till Hugo, hälsar till alla på katthemmet. /Matte Jessica.


Maj-Gull och Ella-Karin

Här kommer en hälsning från Maj Gull och Ella Karin. De leker och busar i hela sitt stora hus, men ibland vilar de på sängen. De heter nu Ronja och Sonja.


Berlioz

Hej! Berlioz här! Idag fyller jag 1 år! Jag är en stor kille nu. Matte tycker att jag är jättebusig och söt, snygg, snäll, snuttig och smart! Idag har jag fått tonfisk, det var jättegott! Och så fick jag en konstig matskål. Matte kallar den för aktivitetsskål, så att jag får jobba lite för att äta mitt torrfoder. Den var cool, räknade snabbt ut hur den fungerade. Vill tacka er för att ni räddade mig, och matte är så glad att hon fick adoptera mig. Och jag älskar henne, följer henne överallt, för hon kan ju ha nåt gott i närheten. Och så vill jag vaka över henne. Jag har en klok storasyster som jag älskar och respekterar. Vi busar mycket ihop. Sedan ligger jag på mattes bröstkorg heeeela natten och sover. Jag mår så bra och har det gott.
Hälsningar Berlioz

Berlioz

Brenda

Hälsning skickad år 2020: Vi adopterade Bella (Brenda hette hon hos er) i feb 2019.. hon va livrädd men blev bättre å bättre å har utväxlas hela tiden fortfarande. Fortfarande lite rädd för höga ljud å främlingar men matte å husse är hon super gosig med å nya lillasyster är bästa kompisen nu


Flinga, Hilja och Freja

Hälsning skickad år 2020:
Här är Prospero och hans tre damer. Prospero är 15 år och är född här, men när både hans bror och hans moster dog under 2019 blev han väldigt ensam. Så jag vände mig till Katthemmet för att ge honom en ny familj. Jag tänkte att även de skyggaste katterna behöver ett hem, så det blev två av dem som hade varit där längst som fick komma med hem. Freja och Hilja var inte helt nöjda med att få en ny människa, men de tyckte att Prospero var toppen! Några månader senare insåg jag att Freja ju hade en syster kvar på Katthemmet, och att hon började närma sig att ha varit där i fem år, så i november 2019 fick även Frigga (som hette Flinga när hon bodde på Katthemmet) flytta hit. Nu har damerna varit här i lite över ett år. Frigga och Freja är fortfarande inte helt övertygade om att människor är alldeles nödvändiga. Hilja hade en liten rymmartur under hösten, men gick ganska snabbt i den fälla jag fick låna från Katthemmet. Av damerna är det Hilja som tycker om att gosa och bli klappad, men hon har fortfarande mycket flyktbeteende i sig. Så blir det ju när man väljer de tre skyggaste katterna på hela Katthemmet. Här finns ju också ett monster, en newfoundlandshund som heter Balder. Damerna anser nog att livet skulle vara något mindre läskigt om inte han var här. Men Prospero har blivit kung här hemma. Damerna dyrkar honom och han är mycket nöjd med sin nya familj.


Senast uppdaterad: 2 december, 2020

Gamla vänner!

Här samlar vi hälsningar från katter vi omplacerat. Vi är jätteglada när nya mattar och hussar hör av sig och berättar hur det går för katten i det nya hemmet. Vi tar gärna emot hälsningar från er som tagit hand om en eller flera katter från vårt katthem. Skicka hälsningen, gärna tillsammans med en bild, så ser vi till att den kommer in på hemsidan under Katthälsningar. (Har ni gett katten ett nytt namn, skriv gärna det gamla i medelandet) Skicka hälsningen till Djurskyddet jämtlands katthem och pensionats facebooksida via messenger. Länk: Katthemmets facebooksida