Katthälsningar 2019

Hej! Här kommer en hälsning från Hobbe som varit i sitt nya hem 1 år och några månader och som trivs ypperligt med att gå ut en liten sväng emellanåt och ligga hos matte i sängen på nätterna. Ligga på skåpet mitt på duken är också bra. En av honorna, Mozza, som fanns här förut trivs jag väldigt bra med och får gosa med, men den andra, Cassandra verkar vara rädd för mig och morrar och fräser och håller sig helst undan. Vi härstammar ju båda från samma ställe i Offerdal så man kan säga att släkten är värst. Många julhälsningar från Hobbe och matte Eva.


Tudor önskar God Jul!


Här kommer en julhälsning från Bob, Hugo. Moira och Jossan. De firar nu jul för första gången i sitt nya hem, där de stortrivs. Bob har haft en jobbig höst med njur problem, men är nu bättre. Särskilt glad är han över att husse är sjukskriven och hemma på dagarna. Men han sitter också ofta med Hugo och Moira vid fönstret och kollar på fåglarna vid fågelbordet. Eller så slappar de tillsammans på soffan. Sånt har Jossan inte tid med. Nu är hon yogainstruktör och lär ur sina mästarkunskaper till matte och husse. I det stora huset finns också sedan tidigare två katter och en hund. Moira leker ofta med katten Lakrits, men myser med killarna. Jossan och den vita katten Snö sover tillsammans. Alla trivs med hunden Kiara och med flickorna i huset Luna o. Mia. Men, Moira tycker att Lunas jularrangemang med mossa och ljus är onödiga och river ned dem för att själv få plats. Och så tycker Moira att Mias halsband passar henne bättre.


Katthälsning från Leia

Här kommer en hälsning från Leia (till höger på bilden) som trivs jättebra i sitt nya hem med sin nyvunna kärlek Scooby.


Hälsning från katterna Jessie och Bessie

En hälsning från Jessie och Bessie som har firat jul med sin matte.


Graham och Zac (numera Kasper och Jesper) har nu tillbringat en månad hemma hos oss och här kommer en liten hälsning.

Zac och Graham tar en välbehövlig paus i soffan. Det tar på krafterna att jaga varandra.

Det var lite otäckt att flytta och mycket nytt från början. På förhand hade vi förväntat oss att Zac skulle få hjälpa Graham att anpassa sig men det blev precis tvärtom! Redan efter några timmar var Graham igång att upptäcka det nya reviret. Zac behövde mycket mer tid och det tog flera dagar innan han vågade ta initiativ på egen hand. 

Efterhand har rollerna förändrats där Graham är lite mer tillbakadragen och Zac tar kommandot både vad gäller bus eller umgås med tvåbeningarna. Numera finns inte någon anledning att gå och gömma sig för att sova utan båda intar någon bra plats. Gärna i soffan eller vid köksfönstret. 

Zac är den livlige med mycket energi. Han älskar att jaga och tar alla chanser till en stunds lek. Om varken brorsan, matte eller husse orkar fortsätta tar han gärna en leksak och fortsätter på egen hand. Med stort tålamod ser han till att fiskarna i akvariet inte blir för framfusiga. Akvariet är även den bästa platsen att vila på efter maten. Då uppskattas verkligen att bli klappad! Zac har även valt att sova i sängen tillsammans med matte och husse några nätter. Människor är inte så läskiga men när något annat händer är det bäst att snabbt gömma sig under soffan. 

Zac på jakt vid akvariet

Graham är den nyfikne och eftertänksamme. Han vill gärna vara med där det händer och är först fram när något nytt spännande sker. Nyfikenheten övervinner rädslan i det mesta. När brorsan tycker gränsen är nådd och vill gömma sig sitter Graham ofta kvar och undrar vad som står på. Även om det är kul att leka så är mat det bästa som finns! Alla ljud som kan förknippas med något ätbart måste genast kontrolleras. Graham har inte lärt sig att uppskatta kel och gos ännu, men ligger gärna och vilar i soffan bredvid någon. Han behöver lite mer tid för att till fullo uppskatta vad människor kan vara bra till, men verkar trivas och tar sig genom vardagen med hög svansföring.

Graham vid köksfönstret spanande efter fåglar.

Vi är väldigt glada att Graham och Zac har flyttat in hos oss och blir lyckliga för varje litet framsteg de gör. Vi vill också passa på att tacka alla på katthemmet som hjälpt oss i processen att adoptera! Tack!


En hälsning från Athos och Porthos. De är stora pojkar nu och älskar att gå på promenad med husse och matte och att leka med barnen i familjen.


Aaron skickar en hälsning och säger att hans nya kompis Arthus är toppen!


En liten hälsning från Freddy och Teddy med familj.


Sixten (Holger) och Saxon (Hannes) söner till Hugo, hälsar till alla på katthemmet. /Matte Jessica.


Senast uppdaterad: 27 januari, 2020

Gamla vänner!

Här samlar vi hälsningar från katter vi omplacerat. Vi är jätteglada när nya mattar och hussar hör av sig och berättar hur det går för katten i det nya hemmet. Vi tar gärna emot hälsningar från er som tagit hand om en eller flera katter från vårt katthem. Skicka hälsningen, gärna tillsammans med en bild, så ser vi till att den kommer in på hemsidan under Katthälsningar. (Har ni gett katten ett nytt namn, skriv gärna det gamla i mailet.) Maila till katthem.jamtland@ djurskyddet.se