Adoption av katter

Vi söker ständigt nya, kärleksfulla hem till våra hemlösa katter.

Sedan vi startade Katthemmet i december 2012, har vi tagit hand om över 1200 katter. Glädjande nog har vi hittills lyckats hitta nya, bra hem till över 1100 av dessa. Dessutom har vi hjälpt flera katter att hitta tillbaka till sina ägare.

Eftersom det är många som frågar, vill vi berätta att Djurskyddet Jämtland katthem och pensionat är helt fristående från det katthem som Kattklubben Jämtkatten driver. Östersund har alltså två katthem med olika huvudmän. Vår verksamhet svarar mot det stora behov som tyvärr finns i Jämtland – att ta hand om hemlösa katter och hjälpa dem till nya hem.

Söker du en ny vän?

Klicka på Katter som söker hem så kan du se och läsa om de katter som idag är färdiga för att placeras i nya hem. Att de är färdiga betyder att de är undersökta av veterinär, avmaskade, kastrerade (i de fall de har blivit könsmogna), id-märkta samt vaccinerade mot kattpest och kattsnuva. De är också mer eller mindre sociala.

En extra god gärning!

Naturligt nog kan en del av de katter vi får in sakna tillit till oss människor, men sakta men säkert går det oftast att bygga upp den igen. Så vi blir extra tacksamma om du vill öppna ditt hem för en katt som, till att börja med, behöver lite extra tålamod. Kanske har du redan en katt men kan tänka dig att ta en till som sällskap till din katt, och på så sätt också göra en god gärning. Det har visat sig, tvärtemot den gängse föreställningen att katter vill vara ensamma, att de faktiskt ofta trivs bra ihop och har sällskap av varandra.

En skygg katt kan bli din mest tillgivna och bästa vän, om du bara har tid, tålamod och mycket kärlek att ge den.

Tips!

Rolig läsning under fliken Katthälsningar. Här kan du läsa hur fint våra hemlösa katter har fått det och hur de, med tålamod och kärlek, kan utvecklas från rädda till modiga katter. Tack alla fantastiska kattälskare.

Varför ta hand om en skygg katt?

  • Du gör en god gärning
  • Det är en positiv utmaning
  • Du utvecklar flera goda egenskaper såsom tålamod och uthållighet
  • Du får en helt unik relation med en katt
  • Du får en bekräftelse av varje framsteg som görs
  • Du lär dig mycket om katten och dess beteende
  • En skygg katt kan med tiden bli mera tillgiven än en från början tam katt

Du får en liten guide av oss med tips och råd om vad du behöver tänka på om du bestämmer dig för att ta en skygg katt.

Senast uppdaterad: 6 juni, 2024

Boka tid

Vi eftersträvar bästa möjliga matchning mellan våra katter och deras framtida ägare. Därför vill vi att du som önskar adoptera en katt från oss bokar en tid för visning på katthemmet.

Kontaktuppgifter för bokning av tid på katthemmet.