Kansli

Senast uppdaterad: 5 oktober, 2021

Åsa Hagelstedt

Generalsekreterare

Telefon
08-688 28 37

E-post
asa.hagelstedt@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag leder kansliets arbete och representerar organisationen utåt gentemot media, beslutfattare och andra djurintresserade. Jag hjälper också lokalföreningar som behöver stöd i sitt arbete.

– Att få arbeta för att förbättra situationen för djur är verkligen en enorm förmån. Min familj består av två hundar, två katter och så är vi två människor. Jag är medryttare till en häst och är också väldigt förtjust i getter.

Bakgrund
Jag har en magisterutbildning i statsvetenskap från Stockholms universitet och Södertörns högskola. Har lång erfarenhet från den ideella sektorn då jag både varit förtroendevald och anställd inom flera ideella organisationer. Jag har även gått ett flertal ledarskapsutbildningar, bland annat Fenixprogrammet som anordnas av Ideell Arena.

Adina Holmertz

Ekonomi- och löneansvarig

Telefon
08-688 28 40

E-post
adina.holmertz@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Som ekonom på Djurskyddet Sverige ansvarar jag för all löpande ekonomiarbete, exempelvis bokföring, bokslut, utbetalningar, avstämningar, kund- och leverantörsreskontra samt andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi.

– Jag har inga egna djur men har alltid haft en stor kärlek för alla sorters djur, därför tycker jag att det är extra roligt att jobba på Djurskyddet Sverige.

Sara Frick

Chef för insamling och kommunikation

Telefon
08-688 28 31

E-post
sara.frick@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Ansvarar för att leda avdelningen för insamling och kommunikation inklusive budget- och personalansvar. Arbetar också operativt med olika delar inom kommunikation och insamling.

 

– Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och det känns därför betydelsefullt att få arbeta för en organisation som fokuserar på djurens bästa.

Sandra Rönnsved

Kommunikationsansvarig

Telefon
08-688 28 30

E-post
sandra.ronnsved@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag är ansvarig för Djurskyddet Sveriges operativa och strategiska kommunikation vilket bland annat innefattar varumärkesarbete, utformning av påverkanskampanjer, ansvar för sociala medier och förbundets hemsida.

Jag har två katter som heter Sune och Nero. De är båda från ett katthem i Stockholm. 

Lisa Löhr

Insamlingsansvarig

Telefon
08-688 28 39

E-post
lisa.lohr@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag är ansvarig för Djurskyddet Sveriges insamlingsarbete vilket bland annat innebär planering och produktion av insamlingskampanjer i olika kanaler, givarvård och utveckling.

– Jag har alltid älskat djur och med mig på jobbet är min golden retriever Buddy.

Emma Brunberg

Sakkunnig

Telefon
08-688 28 33

E-post
emma.brunberg@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som sakkunnig och bidrar med fakta och sakkunskap i olika djurskyddsfrågor, till både kansliet, våra förtroendevalda och allmänheten. Till exempel skriver jag remissvar, sitter med i många olika arbetsgrupper och jobbar med politisk påverkan på olika sätt.

–  Djur har alltid varit mitt största intresse och jag är husdjursagronom och har också disputerat i djurskydd. Hemma hos mig bor världens gladaste hundar, kromfohrländern Spex och golden retrievern Party. Förutom mina egna djur är jag speciellt förtjust i grisar!

Anna Lundvall

Sakkunnig

Telefon
08-688 28 44

E-post
anna.lundvall@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som sakkunnig och bidrar med fakta och sakkunskap i olika djurskyddsfrågor, till både kansliet, våra förtroendevalda och allmänheten. Till exempel skriver jag remissvar, sitter med i många olika arbetsgrupper och jobbar med politisk påverkan på olika sätt.

– Intresse och engagemang för djur har följt mig hela livet.  Jag är biolog med särskild inriktning på etologi och djurskydd och har tidigare arbetat med djurskyddskontroll på en länsstyrelse. Jag bor ihop med taxen Ture och katterna Viktor och Elisabeth, samt mina två barn och deras pappa.

Majk Michaelsdotter

Organisationssekreterare

Telefon
08-688 28 35

E-post
majk.michaelsdotter@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Stöttar Djurskyddets lokalföreningar i frågor som rör föreningsarbete; såsom stadgar, styrelsearbete och årsmöten. Ansvarar också för det mesta som rör medlemskap och medlemsregister.

Jag lever för närvarande inte tillsammans med några djur, men uppskattar mycket att få träffa mina kollegors hundar på kansliet och att gosa med vänners katter när tillfället bjuds.

Katarina Hörlin

Redaktör Tidningen Djurskyddet

Telefon
08-688 28 32

E-post
katarina.horlin@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Jag arbetar som redaktör för Tidningen Djurskyddet. Papperstidningen kommer ut fyra gånger per år. Den finns även som webbtidning med täta nyhetsuppdateringar. Läs gärna mer på tidningen.djurskyddet.se

– Jag har turen att få leva tillsammans med min kompis och kollega Griffin, en svart mellanpudel som ständigt överraskar mig med sin genialitet!

Helena Risinger

Projektledare för REDE och föreläsare

Telefon
08-688 28 38 eller 070-490 99 88

E-post
helena.risinger@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Projektledare och föreläsare för Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial REDE – Respekt Empati Djur Etik.

– I hela mitt liv har jag haft ett stort djurintresse. Jag har inga egna djur men rider regelbundet.

Christel Bertling Szytek

Projektledare Djurskyddet Ungdom

Telefon
08 - 688 28 41

E-post
christel.bertling@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som projektledare för Djurskyddet Sveriges ungdomsorganisation Djurskyddet Ungdom. Är du under 30 år och vill engagera dig för djuren? Kontakta mig!

– Jag har alltid haft djur omkring mig och är uppvuxen med katter, hundar och fiskar! Med mig på bilden har jag min kompis Aleks som är en airedaleterrier. En kille som vaktar familjen, gillar att ta egna beslut och är snäll mot de flesta!

Peter Solstedt (Fd Henriksson)

Marknadsföring/ företagssamarbeten/ REDE

Telefon
08-688 28 34

E-post
peter.solstedt@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar med företagssamarbeten och sponsringsfrågor samt annonsförsäljning till Tidningen Djurskyddet, den digitala marknadsföring i webbtidningen och e-nyhetsbreven mm.

Jag arbetar även med Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial REDE – Respekt Empati Djur Etik.

– Just nu har jag en busig katt-tonåring hemma som heter Charlie, men annars är jag uppvuxen med hundar, snälla Dobermanns.

Daniela Velarde

Receptionist / informatör

Telefon
08-688 28 42

E-post
daniela.velarde@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag ansvarar för att svara i växeln. Jag svarar också på organisationens infomail och facebooksida.

– Enda sen jag var liten har jag haft ett stort djurintresse. Tjatade mig till att få ha olika slags djur under tiden jag bodde hemma. Nu består familjen av sambo och en 7-årig dotter. Utöver det har vi katterna Sammy och Barbro samt två hundar Zico och kanslihunden Tango.

Martine Everett

Utskick & administration

Telefon
08-688 28 36

E-post
martine.everett@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar med att skicka ut olika typer av material till Djurskyddets medlemmar, givare och allmänhet. Jag hjälper också till med vissa administrativa uppgifter.

– Djur är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Idag bor jag tillsammans med katten Kim och bichon frisé-hundarna Snövit och Ferdinand och några fiskar. Jag gillar många djur bland annat kossor, grisar och hästar.

Dorina Larsson

Utskick och administration

Telefon
08- 688 28 43

E-post
dorina.larsson@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Mina arbetsuppgifter är administrativa uppgifter och att skicka ut informationsmaterial och profilprodukter.

– Djuren har alltid haft en stor och central plats i mitt liv. Med mig överallt har jag min assistanshund Vixey som är min bästa vän och största trygghet.

Kontakta kansliet

Telefon 08 – 673 35 11
Öppet Mån-Fre 9.00-15.00

E-post info@djurskyddet.se

Ekonomi

Frågor om ekonomi? Kontakta Adina Holmertz 08-688 28 40 eller ekonomi@djurskyddet.se

Läs mer

Personalen på förbundskansliet sköter förbundets dagliga arbete. De arbetsleds av generalsekreteraren som anställs av förbundsstyrelsen. Här kan du läsa mer om vad förbundskansliet gör.