Kansli

Senast uppdaterad: 3 maj, 2024

Åsa Hagelstedt

Generalsekreterare

Telefon
08-688 28 37

E-post
asa.hagelstedt@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag leder kansliets arbete och representerar organisationen utåt gentemot media, beslutfattare och andra djurintresserade. Jag hjälper också lokalföreningar som behöver stöd i sitt arbete.

– Att få arbeta för att förbättra situationen för djur är verkligen en enorm förmån. Min familj består av två hundar, två katter och så är vi två människor. Jag är medryttare till en häst och är också väldigt förtjust i getter.

Bakgrund
Jag har en magisterutbildning i statsvetenskap från Stockholms universitet och Södertörns högskola. Har lång erfarenhet från den ideella sektorn då jag både varit förtroendevald och anställd inom flera ideella organisationer. Jag har även gått ett flertal ledarskapsutbildningar, bland annat Fenixprogrammet som anordnas av Ideell Arena.

Adina Videll

Chef för ekonomi och administration

Telefon
08-688 28 40

E-post
adina.videll@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag ansvarar för att leda avdelningen för ekonomi och administration samt jobbar operativt med ekonomi och löner.

– Jag har inga egna djur men har alltid haft en stor kärlek för alla sorters djur, därför tycker jag att det är extra roligt att jobba på Djurskyddet Sverige.

Li Lindström

Ekonomiassistent

Telefon

E-post
li.lindstrom@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Ekonomisysslor av alla de slag. Först och främst ta emot, kontrollera och betala fakturor. Bokföra. Se till att vår egen fakturering rullar på. Göra avstämningar, ta fram rapporter, bistå vår ekonomiansvariga med budget, bokslut och vadhelst hon behöver.

– Sputnik är det nav kring vilket mitt liv snurrar sen femton år tillbaka, en renvallarblandning från Sápmi. Hon har lärt mig veta hut, springa långt och kliva upp väldigt tidigt. Sedan i fjol är vi stödfamilj till en ung goldenhanne, som piggar upp både mig och den muttrande gamla tiken. För mig är det en självklarhet att stå upp för den som inte själv kan föra sin talan.

Emma Brossner Skawonius

Engagemangschef

Telefon
08-688 28 46

E-post
emma.brossner-skawonius@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

I arbetet som Engagemangschef stöttar och utvecklar jag, tillsammans med mina kollegor, engagemanget hos lokalföreningarna och medlemmarna.

– Jag är väldigt glad över att få arbeta med det viktiga arbetet att tillvarata engagemanget för djurskyddsfrågor hos Djurskyddet Sverige, jag är uppvuxen med katter och som vuxen har jag varit jourhem för katter, haft fiskar och Sibirisk dvärghamster. Nu bor det en Dvärgskäggagam och en hund i familjen, båda tonåringar.

Sara Frick

Chef för insamlings- och kommunikationsavdelning

Telefon
08-688 28 31

E-post
sara.frick@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Ansvarar för att leda avdelningen för insamling och kommunikation inklusive budget- och personalansvar. Arbetar också operativt med olika delar inom kommunikation och insamling.

 

– Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och det känns därför betydelsefullt att få arbeta för en organisation som fokuserar på djurens bästa.

Jessica Blohmé

Kommunikatör

Telefon
08-688 28 30

E-post
jessica.blohme@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör för Djurskyddet arbetar jag med att planera och skapa olika kommunikationsinsatser i Djurskyddets kanaler. Jag arbetar också med att stärka organisationens varumärke och påverkansarbete.

– Jag har alltid haft en stor kärlek för alla sorters djur. Med mig på kontoret har jag min gulliga Lagotto Romagnolo som går under namnet Esta.

Lisa Löhr

Insamlings- och testamentesansvarig

Telefon
08-688 28 39

E-post
lisa.lohr@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag är ansvarig för Djurskyddet Sveriges insamlingsarbete vilket bland annat innebär planering och produktion av insamlingskampanjer i olika kanaler, givarvård och utveckling. Jag ansvarar också för testamentesfrågor, så har du frågor om hur du kan testamentera till förmån för djuren, hör av dig till mig.

– Jag har alltid älskat djur och med mig på jobbet är min golden retriever Buddy.

Emma Brunberg

Sakkunnig

Telefon
08-688 28 33

E-post
emma.brunberg@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som sakkunnig och bidrar med fakta och sakkunskap i olika djurskyddsfrågor, till både kansliet, våra förtroendevalda och allmänheten. Till exempel skriver jag remissvar, sitter med i många olika arbetsgrupper och jobbar med politisk påverkan på olika sätt.

– Djur har alltid varit mitt största intresse. Jag är utbildad husdjursagronom och är också doktor i husdjursvetenskap. Innan jag började jobba på djurskyddet arbetade jag som forskare i djurvälfärd och har lett forskningsprojekt inom framför allt etologi, beteendegenetik och djurskydd i ekologisk produktion. Hemma hos mig bor världens gladaste hundar, kromfohrländern Spex och golden retrievern Party. Förutom mina egna djur är jag speciellt förtjust i grisar!

Anna Lundvall

Sakkunnig

Telefon
08-688 28 44

E-post
anna.lundvall@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som sakkunnig och bidrar med fakta och sakkunskap i olika djurskyddsfrågor, till både kansliet, våra förtroendevalda och allmänheten. Till exempel skriver jag remissvar, sitter med i många olika arbetsgrupper och jobbar med politisk påverkan på olika sätt.

– Intresse och engagemang för djur har följt mig hela livet.  Jag är biolog med särskild inriktning på etologi och djurskydd och har tidigare arbetat med djurskyddskontroll på en länsstyrelse. Jag bor ihop med taxen Ture och katterna Viktor och Elisabeth, samt mina två barn och deras pappa.

Majk Michaelsdotter

Organisationssekreterare

Telefon
08-688 28 35

E-post
majk.michaelsdotter@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Stöttar Djurskyddets lokalföreningar i frågor som rör föreningsarbete; såsom stadgar, styrelsearbete och årsmöten. Ansvarar också för det mesta som rör medlemskap och medlemsregister.

Jag lever för närvarande inte tillsammans med några djur, men uppskattar mycket att få träffa mina kollegors hundar på kansliet och att gosa med vänners katter när tillfället bjuds.

Katarina Hörlin

Redaktör Tidningen Djurskyddet

Telefon
08-688 28 32

E-post
katarina.horlin@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som redaktör för Tidningen Djurskyddet. Papperstidningen kommer ut fyra gånger per år. Den finns även som webbtidning med täta nyhetsuppdateringar. Läs gärna mer på tidningen.djurskyddet.se

– Jag har turen att få leva tillsammans med min kompis och kollega Griffin, en svart mellanpudel som ständigt överraskar mig med sin genialitet!

Helena Risinger

Verksamhetsansvarig REDE

Telefon
08-688 28 38 eller 070-490 99 88

E-post
helena.risinger@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Verksamhetsansvarig för Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial REDE – Respekt Empati Djur Etik.

– I hela mitt liv har jag haft ett stort djurintresse. Jag har inga egna djur men rider regelbundet.

Christel Bertling Szytek

Verksamhetsansvarig Djurskyddet Ungdom

Telefon
08 - 688 28 41

E-post
christel.bertling@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som verksamhetsansvarig för Djurskyddet Sveriges ungdomsorganisation Djurskyddet Ungdom. Är du under 30 år och vill engagera dig för djuren? Kontakta mig!

– Jag har alltid haft djur omkring mig och är uppvuxen med katter, hundar och fiskar! Med mig på bilden har jag min kompis Aleks som är en airedaleterrier. En kille som vaktar familjen, gillar att ta egna beslut och är snäll mot de flesta!

Anastasia Konstadinidis

Kommunikatör Djurskyddet Ungdom

Telefon
08 - 688 28 45

E-post
anastasia.konstadinidis@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör för Djurskyddet Ungdom arbetar jag bland annat med att marknadsföra och synliggöra ungdomsförbundet i våra kanaler och att informera och stötta våra medlemmar i olika kommunikationsfrågor.

– Jag är uppvuxen med både häst och hund och har alltid haft ett svagt hjärta för alla slags djur. Hemma hos mig bor Sid, världens goaste schäferblandning från Italien.

Peter Solstedt

Marknadsföring/ företagssamarbeten

Telefon
08-688 28 34

E-post
peter.solstedt@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar med företagssamarbeten och sponsringsfrågor samt annonsförsäljning till Tidningen Djurskyddet, den digitala marknadsföring i webbtidningen och e-nyhetsbreven mm.

– Just nu har jag en busig röd bondkatt hemma som heter Charlie, men annars är jag uppvuxen med hundar, snälla Dobermanns.

Daniela Kåhlman

Receptionist / informatör

Telefon
08-688 28 42

E-post
daniela.kahlman@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag ansvarar för att svara i växeln. Jag svarar också på organisationens infomail.

– Ända sen jag var liten har jag haft ett stort djurintresse. Tjatade mig till att få ha olika slags djur under tiden jag bodde hemma. Nu består familjen av sambo och en 7-årig dotter. Utöver det har vi katterna Sammy och Barbro samt två hundar Zico och kanslihunden Tango.

Dorina Larsson

Utskick och administration

Telefon
08- 688 28 43

E-post
dorina.larsson@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Mina arbetsuppgifter är administrativa uppgifter och att skicka ut informationsmaterial och profilprodukter.

– Djuren har alltid haft en stor och central plats i mitt liv. Med mig överallt har jag min assistanshund Vixey som är min bästa vän och största trygghet.

Lena Andersson

Administratör

Telefon
072-147 94 26

E-post
lena.andersson@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter


 

Kontakta kansliet

Telefon 08 – 673 35 11
Öppet Mån-Fre 9.00-15.00

E-post info@djurskyddet.se

Ekonomi

Frågor om ekonomi? Kontakta Adina Videll 08-688 28 40 eller ekonomi@djurskyddet.se

Läs mer

Personalen på förbundskansliet sköter förbundets dagliga arbete. De arbetsleds av generalsekreteraren som anställs av förbundsstyrelsen. Här kan du läsa mer om vad förbundskansliet gör.