Kansli

Senast uppdaterad: 15 augusti, 2019

Åsa Hagelstedt

Generalsekreterare

Telefon
08-688 28 37

E-post
asa.hagelstedt@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag leder kansliets arbete och representerar organisationen utåt gentemot media, beslutfattare och andra djurintresserade. Jag hjälper också lokalföreningar som behöver stöd i sitt arbete.

– Att få arbeta för att förbättra situationen för djur är verkligen en enorm förmån. Min familj består av två hundar, två katter och så är vi två människor. Jag tycker också om att rida och är också väldigt förtjust i getter och grisar.

Bakgrund
Jag har en magisterutbildning i statsvetenskap från Stockholms universitet och Södertörns högskola. Har lång erfarenhet från den ideella sektorn då jag både varit förtroendevald och anställd inom flera ideella organisationer. Innan jag började på Djurskyddet i augusti 2008 arbetade jag som kommunikationschef på IOGT-NTO. Jag har även gått ett flertal ledarskapsutbildningar, bland annat Fenixprogrammet som anordnas av Ideell Arena.

Adina Holmertz

Ekonomiansvarig

Telefon
08-688 28 40

E-post
adina.holmertz@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Som ekonom på Djurskyddet Sverige ansvarar jag för all löpande ekonomiarbete, exempelvis bokföring, bokslut, utbetalningar, avstämningar, kund- och leverantörsreskontra samt andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi.

– Jag har inga egna djur men har alltid haft en stor kärlek för alla sorters djur, därför tycker jag att det är extra roligt att jobba på Djurskyddet Sverige.

Majk Michaelsdotter

Organisationssekreterare

Telefon
08-688 28 35

E-post
majk.michaelsdotter@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag ansvarar för att stötta våra lokalföreningar i frågor som rör föreningsarbete, såsom stadgar, styrelsearbete och årsmöteskallelser, och utveckling av deras hemsidor. Till mina arbetsuppgifter hör även frågor som rör medlemskap och medlemsregister.

– Jag lever för närvarande inte tillsammans med några djur, men hade gärna haft några katter boendes hemma hos mig. Ett ordenligt plåster på såren är dock alla fina och gosiga hundar som jag träffar dagligen på grund av att de följer med mina kollegor till jobbet. Vad gäller djurskydd har jag alltid brytt mig om djur och deras välbefinnande, till exempel har jag varit vegetarian i över tjugo år.

Sara Frick – Föräldraledig, (Kontakta ersättare Lisa Löhr)

Insamlingsansvarig

Telefon
08-688 28 31

E-post
sara.frick@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag är ansvarig för Djurskyddet Sveriges insamlingsarbete vilket bland annat innebär planering och produktion av insamlingskampanjer i olika kanaler, givarvård och utveckling.

– Jag är uppväxt på en gård i Dalarna och har alltid haft djur runt omkring mig.

Lisa Löhr

Insamlingsansvarig

Telefon
08-688 28 39

E-post
lisa.lohr@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag är ansvarig för Djurskyddet Sveriges insamlingsarbete vilket bland annat innebär planering och produktion av insamlingskampanjer i olika kanaler, givarvård och utveckling.

– Jag har alltid älskat djur och med mig på jobbet är min golden retriever Buddy.

Emma Brunberg

Sakkunnig

Telefon
08-688 28 33

E-post
emma.brunberg@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som sakkunnig och bidrar med fakta och sakkunskap i olika djurskyddsfrågor, till både kansliet, våra förtroendevalda och allmänheten. Till exempel skriver jag remissvar, sitter med i många olika arbetsgrupper och jobbar med politisk påverkan på olika sätt.

–  Djur har alltid varit mitt största intresse och jag är husdjursagronom och har också disputerat i djurskydd. Hemma hos mig bor världens gladaste hundar, kromfohrländern Spex och golden retrievern Party. Förutom mina egna djur är jag speciellt förtjust i grisar!

Sandra Rönnsved

Kommunikationsansvarig

Telefon
08-688 28 30

E-post
sandra.ronnsved@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Jag är ansvarig för Djurskyddet Sveriges kommunikation vilket bland annat innefattar sociala medier, profilprodukter och ansvar för förbundets hemsida.

Jag har två katter som heter Sune och Nero. De är båda från ett katthem i Stockholm. 

Katarina Hörlin

Redaktör Tidningen Djurskyddet

Telefon
08-688 28 32

E-post
sandra.ronnsved@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Jag arbetar som redaktör för Tidningen Djurskyddet. Den kommer ut fyra gånger per år och finns även på webben, där den uppdateras med nyheter varje vecka.  Läs gärna mer på tidningen.djurskyddet.se
 

– Jag har turen att få leva tillsammans med min kompis och kollega Griffin, en svart mellanpudel som ständigt överraskar mig med sin genialitet!

Helena Risinger

Projektledare för REDE och föreläsare

Telefon
08-688 28 38 eller 070-490 99 88

E-post
helena.risinger@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Projektledare och föreläsare för Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial REDE – Respekt Empati Djur Etik.

– I hela mitt liv har jag haft ett stort djurintresse. Jag har inga egna djur men rider regelbundet.

Christel Bertling Szytek – Föräldraledig

Projektledare Djurskyddet Ungdom

Telefon
08 - 688 28 41

E-post
christel.bertling@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar som projektledare för Djurskyddet Sveriges ungdomsorganisation Djurskyddet Ungdom. Är du under 30 år och vill engagera dig för djuren? Kontakta mig! 

– 

Martine Everett

Utskick & administration

Telefon
08-688 28 36

E-post
martine.everett@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter
Jag arbetar med att skicka ut olika typer av material till Djurskyddets medlemmar, givare och allmänhet. Jag hjälper också till med vissa administrativa uppgifter.

– Djur är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Idag bor jag tillsammans med katten Kim och bichon frisé-hundarna Snövit och Ferdinand och några fiskar. Jag gillar många djur bland annat kossor, grisar och hästar.

Peter Henriksson

Marknadsföring/ företagssamarbeten

Telefon
08-688 28 34

E-post
peter.henriksson@djurskyddet.se

Arbetsuppgifter

Jag arbetar med företagssamarbeten, annonsförsäljning till Tidningen Djurskyddet och digitalt. Jag svarar även i växeln och på Djurskyddets infomail info@djurskyddet.se.

– Just nu har jag en busig katt-tonåring hemma som heter Charlie, men annars är jag uppvuxen med hundar, snälla Dobermanns.

Kontakta kansliet

Telefon 08 – 673 35 11
E-post info@djurskyddet.se

Ekonomi

Frågor om ekonomi? Kontakta Adina Holmertz 08-688 28 40 eller ekonomi@djurskyddet.se

Läs mer

Personalen på förbundskansliet sköter förbundets dagliga arbete. De arbetsleds av generalsekreteraren som anställs av förbundsstyrelsen. Här kan du läsa mer om vad förbundskansliet gör.