Lys upp hunden!

Två hundar med blinklampor

Tillsammans med våra samarbetspartners If, Hill’s Pet Nutrition och Best Friend uppmärksammar vi under oktober betydelsen för hundägare att använda reflex och lampor på sig och sin hund för att undvika olyckor. I samband med detta kan du beställa en gratis blinklampa till din fyrbenta familjemedlem så att ni syns på långt håll i höstmörkret.

För att hjälpa bilister och cyklister att se dig och din hund i mörkret är det bra om både du och din hund bär lampa och reflex. Gärna i kombination eftersom en bra blinkande lampa gör att ni syns även för andra fotgängare.

Visste du att:

  • Om du och din hund har reflex eller blinklampa har en bilist som kör i 50 km/h nästan fem gånger så lång tid på sig att bromsa in, än om ni inte har det.
  • Utan reflex syns du och din hund på bara 0–60 meters håll när det är mörkt. Med reflex kan en bilförare se er på 125 meters avstånd. En blinkade lampa syns på upp till 300 meters avstånd.
  • De flesta olyckor sker i tätbebyggda områden med gatlyktor – därför hör reflexer och lampor inte bara hemma på mörka landsvägar.

Tillsammans för djurens skull

Djurskyddet Sveriges vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi arbetar långsiktigt genom att påverka lagar, regler och enskilda människor för att stärka djurens skydd. Vi räddar djur och gör praktisk och direkt skillnad genom att ge övergivna djur nya kärleksfulla hem via vår djur- och jourhemsverksamhet.

Vårt arbete finansieras i huvudsak av frivilliga gåvor, arv och medlemsavgifter. Vi samarbetar också med företag som på olika sätt bidrar till vårt arbete.

If skadeförsäkring är en samarbetspartner som tillsammans med oss jobbar för att bland annat höja kattens status. För varje katt som försäkras genom samarbetet donerar If 150 kr till vårt arbete med hemlösa katter.

Hill’s Pet Nutrition bidrar med foder till katterna och hundarna på Djurskyddets djur- och jourhem. Sjuka katter har också möjlighet att få veterinärfoder till reducerat pris. Tillsammans med Hill’s gör vi även aktiviteter på central nivå som bidrar med intäkter till vår verksamhet.

Best Friend stöttar våra lokala djur- och jourhem med kattströ. Eftersom våra djurhem drivs utan ekonomiska bidrag utifrån är denna typ av sponsring av verksamheten mycket värdefull.

Logga Hill's
Logga Best Friend

Senast uppdaterad: 10 oktober, 2022

Beställ lampa och swisha en gåva

Från och med 20 oktober kl 9.30 kommer du kunna beställa en gratis blinklampa här

I samband med att du beställer lampan uppmanar vi dig att tänka lite extra på djuren och swisha en gåva till Djurskyddets arbete med att rädda och skydda djur.

Swisha en gåva till 90 01 066. Märk gåvan med LYSUPPHUNDEN

Tack för din insats!

Hantering personuppgifter