Samarbete med Hill’s Pet Nutrition

Sedan 2015 har Djurskyddet Sverige och djurfoderföretaget Hill’s Pet Nutrition samarbetat. Samarbetet innebär aktiviteter både på lokal och central nivå med syfte att gynna katter och hundar.

Djurskyddet Sverige har valt att samarbeta med Hill’s av följande skäl:

  • Genom samarbetet med Hill’s får katterna på Djurskyddets djur- och jourhem tillgång till bra kattmat utan kostnad. Sjuka katter har också möjlighet att få veterinärfoder till reducerat pris. Eftersom våra djurhem drivs utan ekonomiska bidrag utifrån är denna typ av sponsring av verksamheten mycket värdefull.
  • Vi tycker att det är viktigt att våra sällskapsdjur utfodras med mat som är bra för djuren. Vi ser många välfärdssjukdomar hos sällskapsdjur, såsom fettma och diabetes. Hill’s är ett företag som tar nutritionsfrågor på stort allvar, vilket vi uppmuntrar.
  • För oss är det också viktigt att djuren som används i fodret, dvs. lantbruksdjuren, hålls på ett bra sätt. Det ska vara möjligt att spåra köttet för att säkerställa en god djurhållning och acceptabla slaktmetoder. Hill’s arbetar aktivt för att säkerställa detta och genom samarbetet med oss kan vi även bidra med kompetens i dessa frågor.

Om Hill’s Pet Nutrition:

Hill’s vill hjälpa till att berika och förlänga den speciella relationen mellan människor och deras hundar och katter. Hill’s tror att det enskilt viktigaste du kan göra är att dagligen ge ett högkvalitativt foder. En av hörnstenarna i Hill’s filosofi är att hjälpa katter och hundar att få den bästa möjliga omvårdnaden. Det innebär att de är med och stöttar djurhem över hela världen genom Hill’s Food, Shelter & Love. Det är ett djurhemsprogram där de årligen hjälper ca en miljon hundar och katter att hitta nya hem och få optimal hälsa genom att de använder Hill’s katt- och hundmat. Genom samarbetet med Djurskyddet Sverige har de hittat en lokal partner som också brinner för att hjälpa katter och hundar i nöd.

Läs mer på Hill’s hemsida

Läs mer om hur Hill’s foder produceras och kontrolleras här

Senast uppdaterad: 23 augusti, 2021

Vill ditt företag samarbeta med oss?

Har ditt företag en idé om hur vi tillsammans kan arbeta för djurens bästa?

Kontakta Peter Solstedt som arbetar med våra företagssamarbeten:
peter.solstedt@djurskyddet.se
08-688 28 34