Stoppa kattastrofen

DEN 2 MARS STOPPAR VI KATTASTROFEN!

0
Years
:
0
Months
:
0
Dagar
:
0
Timmar
:
0
Minuter
:
0
Sekunder

Vi har gjort det! Tillsammans har vi #StoppatKattastrofen.
Den 2 mars röstade riksdagen ja till obligatorisk ID-märkning och registrering av katterna. Efter en väl genomförd kamp har vi nu nått fram till denna stora milstolpen. Ett ja innebär att vi höjt kattens status och förhoppningsvis behöver snart inga fler hemlösa katter fara illa.


Vad har hänt innan?

Under våren och sommaren 2021 hade vi en namninsamling för att få till en svensk lag om märkning och registrering av katter. Vi fick in hela 40 309 underskrifter för katterna! Underskrifter som lämnades till statssekreterare Per Callenberg den 3 september. Det ledde till att regeringen nu har beslutat om en proposition om märkning och registrering av katter.
Fantastisk bra jobbat! Stort TACK till alla er som skrev under.

Den 17e februari 2022 arrangerade vi en hund-demonstration för att demonstrera för katternas rättigheter. Vi skällde på politiker utanför riksdagshuset för att se till att påverka deras röster i frågan. Demonstrationen fortsatte sen online för att tillsammans påverka beslutsfattare och #StoppaKattastrofen!

Se filmen från demonstrationen på vår facebooksida

VAD ÄR KATTASTROFEN?

I Sverige har vi över 100 000 hemlösa katter, men knappt en enda hemlös hund. Varför då? Jo, för sån är lagen. Hundar måste registreras och ID-märkas, men katter måste ingenting. Så när en katt springer bort, lämnas kvar eller överges så är risken stor att den aldrig hittar hem igen. Läs pressmeddelandet här!

* Integritetspolicy

Sprid ordet om kattastrofen du med!

Till shoppen»