Swisha en lussekatt på Kattens dag

Katt i snö

På söndag, 27 november, är det Kattens dag – och första advent. Det vill vi uppmärksamma hela den här veckan och vi hoppas du är med oss!

Uppskattningsvis finns det 100 000 hemlösa katter i Sverige och det är ett av våra största djurskyddsproblem. Detta trots att det är förbjudet enligt lag att överge djur och att vi fått nya föreskrifter som säger att alla som låter sin katt gå fritt utomhus måste se till att katten inte kan föröka sig oplanerat.

Nu när det blir kallare ute är det särskilt oroväckande att katter fortsätter att överges eller gå vilse. Köldskador är vanligt på vintern. Kattens öron, trampdynor och svanstipp kan lätt få förfrysningsskador. Få katter som föds i hemlöshet överlever sitt första år. Våra djurhem arbetar hårt för att hjälpa så många hemlösa djur som möjligt att hitta nya trygga för-alltid-hem.

Förutom vårt viktiga praktiska arbete med att hjälpa hemlösa djur att hitta nya hem arbetar vi med långsiktigt påverkansarbete för ett starkare djurskydd. Ett exempel på att vårt arbete ger resultat är den nya lagen om obligatorisk ID-märkning som införs i januari 2023.

Hjälp oss hjälpa katterna:

1. Tryck på ”delta” på vårt facebookevenemang
2. Swisha valfritt belopp till 90 01 066
Märk gåvan med ”lussekatt
3. Bjud in dina vänner till evenemanget

Tillsammans gör vi skillnad för djuren!
#kattensdag2022

Har du inte Swish? Det går också bra att sätta in en gåva på PG 90 01 06-6 och märka gåvan med ”lussekatt”.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter: djurskyddet.se/integritetspolicy
Djurskyddet Sverige har 90-konto vilket innebär att verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.