Rösta för djuren i EU-valet

Europaparlamentsvalet äger rum söndagen den 9 juni. Valet till Europaparlamentet hålls var femte år och är avgörande för Europas politiska prioriteringar under de kommande fem åren. Att gå och rösta är en möjlighet för EU:s medborgare att göra sina röster hörda i frågor de bryr sig om. Rösta för djuren och kryssa en djurvänlig kandidat till Europaparlamentet.

Nedan kan du se vad vi gör inför valet.

Utfrågning av kandidater till EU-parlamentet – 23 maj

Djurskyddet Sverige, tillsammans med Djurens Rätt och World Animal Protection Sverige, bjuder in till en utfrågning av kandidater till EU-parlamentet. Under kvällen kommer våra tre organisationer att ta reda på vad partierna anser som EU:s djurskyddspolitik. Läs mer här

Tidningen Djurskyddet granskar

Djurskyddet Sveriges medlemstidning Tidningen Djurskyddet har inför EU-valet publicerat en serie artiklar som hjälper dig som vill rösta för djurens bästa att göra dina val. Artiklarna innehåller också information om hur EU-valet fungerar och hur det fungerar att jobba med djurskyddsfrågor på EU-nivå. Läs mer nedan.

Så ska kandidaterna arbeta för djurskyddet i EU
Vilka svenska blivande EU-parlamentariker brinner för att arbeta för ett stärkt djurskydd i EU? Vad vill de uppnå? Hur ska de konkret göra? Tidningen Djurskyddet har frågat samtliga riksdagspartiers två toppkandidater. Läs kandidaternas svar här.

Djurskyddsfrågornas viktiga plats i EU-parlamentet
Intergruppen för djurvälfärd sätter djurskyddsfrågorna på agendan i EU. Vid terminens avslutningsmöte såg gruppen tillbaka på en mandatperiod fylld av framgångar och bakslag.
Läs om intergruppens arbete här

Svenska parlamentariker om hur de röstat i EU:s djurskyddsfrågor
Flera omröstningar om djurskydd har genomförts i EU-parlamentet under nuvarande mandatperiod (2019-2024). Vill du veta hur de svenska parlamentarikerna röstat? Tidningen Djurskyddet ger dig svaren.

Hur är det att vara EU-parlamentariker och arbeta för ett ökat djurskydd för EU:s djur?
Tidningen Djurskyddet har intervjuat den avgående parlamentarikern Malin Björk (V) och den tidigare EU-parlamentarikern Jytte Guteland (S).