Swisha en gåva på Hundens dag

Den 26 augusti är det Hundens dag. Det vill vi fira genom att uppmärksamma vårt viktiga arbete som sker hos våra lokalföreningar runt om i landet. Många av dem arbetar med direkt djurskydd genom omhändertagande och omplacering av hundar, katter, kaniner och andra djur – ett angeläget arbete som kräver mycket resurser.

De hundar som våra lokalföreningar hjälper att få en ny chans i livet behöver nya hem av olika anledningar. Ibland handlar det om en hund som vanvårdats och därför inte kan bo kvar i sitt hem. Ganska ofta handlar det om hundar vars ägare inte längre har tid, engagemang eller ekonomi att fortsätta ta hand om sin hund. Vi hjälper även hundar som behöver nya hem på grund av att ägaren har blivit sjuk eller gått bort. Läs om hunden Maggie nedan som fick hjälpa att hitta ett nytt hem.

Hjälp oss göra skillnad för hundarna och andra djur!

Swisha en gåva här

Hunden Maggie fick hjälp att hitta nytt hem när husse blev sjuk

En av de hundar som fått hjälp att hitta ett nytt hem är beaglen Maggie. Hennes husse kontaktade Djurskyddet Karlshamn för att han själv inte kunde ta hand om henne efter en tids sjukdom. Maggie var van att få följa med sin friska husse på alla möjliga olika äventyr. De brukade bland annat resa och ta långa skogspromenader tillsammans. Maggie älskade också att aktiveras med sök/eftersök. När husse inte längre kunde erbjuda Maggie detta insåg han att hon skulle få ett bättre liv hos någon annan.   

Djurskyddet Karlshamn efterlyste ett nytt hem till Maggie. Hennes husse fick vara med och välja ut vilka de skulle gå vidare med och till slut hittade de ett nytt hem som uppfyllde kriterierna för Maggie! När Djurskyddet Karlshamn följde upp omplaceringen visade det sig att Maggie trivs fantastiskt bra i sitt nya hem.