Swisha en lussekatt på Kattens dag

Katt i snö men en inklippt lussebulle på ena sidan.

På söndag, 3 december, är det Kattens dag – och första advent. Det vill vi uppmärksamma hela den här veckan och vi hoppas att du är med oss!

Uppskattningsvis finns det 100 000 hemlösa katter i Sverige och det är ett av våra största djurskyddsproblem. Detta trots att det är förbjudet enligt lag att överge djur, vi har fått en ny lag om obligatorisk id-märkning och registrering av katter och vi har föreskrifter som säger att alla som låter sin katt gå fritt utomhus måste se till att katten inte kan föröka sig oplanerat.

Nu när det blir kallare ute är det särskilt oroväckande att katter fortsätter att överges eller gå vilse. Köldskador är vanligt på vintern. Kattens öron, trampdynor och svanstipp kan lätt få förfrysningsskador.

Våra djurhem arbetar hårt för att hjälpa så många hemlösa djur som möjligt att hitta nya trygga för-alltid-hem. Förutom vårt viktiga praktiska arbete med att hjälpa hemlösa djur att hitta nya hem arbetar vi med långsiktigt påverkansarbete för ett starkare djurskydd. 

Hjälp oss hjälpa katterna genom att swisha en gåva till vårt arbete.

Det går också bra att swisha en gåva till nummer 9001066, eller sätta in på PlusGiro 90 01 06-6. Märk gåvan med ”lussekatt”.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter: djurskyddet.se/integritetspolicy

Djurskyddet Sverige har 90-konto vilket innebär att verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.