Valet 2018

Hjälp oss lyfta djurskyddsfrågorna inför valet 2018

Den 9 september är det val till riksdag, kommuner och landsting. Djurskyddet Sverige vill såklart att djurskyddsfrågor ska vara med i debatten inför valet så att politikerna förstår att de frågorna är viktiga. Därför måste vi hjälpas åt att ställa frågorna till politikerna.

Tidningen Djurskyddet har genomfört en enkät där varje parti svarar på var de står och vad de tänker göra i tio viktiga djurskyddsfrågor.
Ta del av hela enkäten här


Läs respektive partis svar på Tidningen Djurskyddet

Djurskyddet Sverige arrangerade en utfrågning/debatt i Almedalen i juli 2018 med politiker från samtliga riksdagspartier. Den webbsändes via Facebook och går att se här.

Vad kan du göra?

  • Använd gärna frågorna och svaren i tidningsenkäten och Almedalsutfrågningen och kontakta dina lokala politiker för att visa att du tycker att djurskyddsfrågor är viktiga.
  • Titta på riksdagspartiernas hemsidor och se om djurskyddsfrågorna finns med. Om inte: mejla och fråga vad partiet tycker.
  • Kontakta toppnamnen på listorna till riksdag, kommun och landsting för det eller de partier som du funderar på att rösta på, och fråga var dessa står i djurskyddsfrågor samt hur viktiga dessa frågor är för personerna. Kanske vill du kryssa den kandidat som brinner mest för djuren?

Tillsammans kan vi göra skillnad för djuren!