Vikariat: ekonomiansvarig 100%

Vår ekonomiansvarige ska vara föräldraledig varför vi söker en vikarie till henne under tiden 1 maj 2022 – 31 mars 2023. Som ekonomiansvarig sköter du löpande inbetalningar och utbetalningar, bokföring och rapportering till styrelse och kanslikollegor. Du sköter också lönehanteringen inklusive skatter, deklarationer och tjänstepension. I arbetet ingår även att göra bokslut i början av 2023 samt kontakt med revisorer. Tillsammans med styrelsens kassör och generalsekreteraren tar du fram budget och ser över organisationens placeringar i samarbete med vår bankkontakt.

Djurskyddet Sverige är en insamlingsorganisation med 90-konto varför du också hanterar redovisningen till Svensk Insamlingskontroll samt löpande hantering av medlemsavgifter, arv, gåvor och autogiron. Utöver detta hjälper du medlemmar, lokalföreningar och kanslikollegor med frågor kring ekonomi och betalningar samt avtal för tjänster och produktinköp.

Om dig

  • Du har relevant utbildning i ekonomi och lön
  • Du har erfarenhet av motsvarande roll som ekonomiansvarig
  • Du kan arbeta i programmen Fortnox och Flex HRM
  • Erfarenhet av ideella föreningar är meriterande

Som person är du noggrann, strukturerad och lösningsorienterad. Du är van att arbeta självständigt och trivs med att ha många bollar i luften.

Om Djurskyddet Sverige
Riksförbundet Djurskyddet Sverige är en ideell organisation med drygt 11 000 medlemmar. Vi arbetar med frågor rörande sällskapsdjur, lantbruksdjur och till viss del med frågor om vilda djur. Vi arbetar med politisk påverkan och ger information till allmänheten. Vi har ett 40-tal lokalföreningar runt om i landet, varav många driver djurhem eller annan omplaceringsverksamhet av hemlösa djur.

Kansliet ligger i Hammarby Sjöstad och har idag 16 medarbetare. På vårt kontor finns även kontorshundar. Du kan läsa mer om organisationen på www.djurskyddet.se.

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat under ordinarie befattningshavares föräldraledighet. Placering är vårt kontor i Stockholm. Vi har kollektivavtal.

Frågor om tjänsten ställs med fördel till ekonomiansvarige Adina Holmertz
adina.holmertz@djurskyddet.se
Tel: 08-688 28 40

Kontaktperson och mottagare av ansökningar är Åsa Hagelstedt, generalsekreterare asa.hagelstedt@djurskyddet.se 
Tel: 08-688 28 37

Facklig kontaktperson är Majk Michaelsdotter
majk.michaelsdotter@djurskyddet.se
Tel. 08-688 28 35

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast den 13 mars. Vi genomför intervjuer löpande och vill tillsätta tjänsten snarast möjligt.