Molly satt fastbunden vid ett element i flera år

Idag följer Molly med på det mesta och är en glad och nyfiken hund.

Djurskyddet Kristinehamn blev kontaktade av en kvinna som behövde bli av med en hund snabbast möjligt. Hunden var svårt aggressiv. Och för att den inte skulle attackera någon i familjen hade de haft hunden fastbunden vid ett element.

Kvinnan sa att hon hade köpt hunden av en man vid en parkeringsplats cirka två år tidigare. Nu hade familjen fått nog och kontaktade därför Djurskyddet Kristinehamn.

– Det var ingen vacker hund som vi tog hem. Pälsen bestod av långa tjocka korvar av ingrodd smuts. Klorna var två centimeter långa. Men det värsta var att ingen kunde gå i närheten utan att hon högg, hon var totalt förstörd, säger Elin Forsberg jourhemsansluten till Djurskyddet Kristineshamns djurhem.

Molly fick komma hem till Elin och sambon, där även den stora fjortonåriga hanhunden Zorro bor. Vid deras första möte bet Molly honom i nosen.

–Men Zorro struntade ju fullständigt i henne. Så Molly insåg snabbt att han var snäll och trygg och efter en tid ville hon sova tätt in till honom, säger Elin.

Det har nu gått drygt två år. Elin och sambon som först bara skulle vara jourhem bestämde sig för att behålla Molly. Hon har förändrats mycket men är inte helt återställd.

– Vi har fått lära oss var Mollys gränser går och att ta allting i hennes takt. Om hon ligger nära i sängen vill hon inte ha en plötsligt arm som stryker henne över ryggen. Om vi är ute och det kommer fram barn och vill klappa säger vi alltid nej.

Idag följer Molly med på det mesta. Hon är ute och campar, åker båt och har egen flytväst. Hon är glad och nyfiken och hon har framför allt fästs sig vid husse. Hon vill gärna ha kärlek men i lagom dos.

– Det är vanligt att våra jourhem fäster sig vid hundarna som de egentligen bara ska ta hand om tillfälligt. Det blir lätt så. När de får vara med om den stora förändring som en hund genomgår när de får komma till en trygg familj, säger Christina Gustavsson ansvarig på Djurskyddet Kristinehamns djurhem.