Swisha en lussekatt på kattens dag

På söndag, 29 november, är det Kattens dag – och första advent. Det vill vi uppmärksamma hela den här veckan och vi hoppas du är med oss! Uppskattningsvis finns det 100 000 hemlösa katter i Sverige och det är ett av våra största djurskyddsproblem. Detta trots att det är förbjudet enligt lag att överge djur och att vi fått nya föreskrifter som säger att alla som låter sin katt gå fritt utomhus måste se till att katten inte kan föröka sig oplanerat.

Nu när vintern närmar sig är det särskilt oroväckande att våra djurhem signalerar om att fler djur överges och att det framför allt handlar om dräktiga katthonor. Få katter som föds i hemlöshet överlever sitt första år. Köldskador är vanligt på vintern. Kattens öron, trampdynor och svanstipp kan lätt få förfrysningsskador. Våra djurhem arbetar hårt för att hjälpa så många hemlösa djur som möjligt att hitta nya trygga för-alltid-hem.Hjälp oss hjälpa katterna!

  1. Tryck på ”delta” på evenemanget
  2. Swisha valfritt belopp till 90 01 066 och märk gåvan med ”lussekatt”
  3. Bjud in dina vänner till evenemanget på facebook

Hjälp oss hjälpa katterna. Tillsammans gör vi skillnad för djuren!

Dina uppgifter sparas och hanteras enligt rådande personuppgiftslagstiftning. Läs mer på vår hemsida: www.djurskyddet.se/integritetspolicy/ Djurskyddet Sverige har 90-konto vilket innebär att verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.