Saffran räddades från att bli skjuten

Saffran på katthemmet hos Djurskyddet Eksjö.

Katten Saffran levde hemlös och utsatt i en mindre stad i norra Småland. I flera veckor hade flera människor sett honom vandra runt och söka skydd där han kom åt. Åsikterna om vad som skulle hända med Saffran skilde sig åt. Någon sa ”Ser jag katten igen så skjuter jag den!”.

Som tur var fanns det de som inte tyckte likadant. Ett par som sett Saffran gå runt ute bestämde sig för att rädda honom. De tog honom till en veterinär där det konstaterades att han inte var chipmärkt. Där fick de inget napp – och ingen verkade sakna honom.

Paret som tagit hand om Saffran hade själva ingen möjlighet att ta in honom då en person i hemmet var allergisk. Och dom vågade ju inte släppa ut honom igen då han riskerades att bli skjuten. Paret ringde till Djurskyddet Eksjö som hade plats för katten.

Tjugo minuter efter att de ringt Djurskyddet Eksjö var de på plats vid katthemmet och lämnade över Saffran – som förhoppningsvis skulle hitta ett nytt och kärleksfullt för-alltid-hem. Paret räddade livet på fina Saffran. Saffran var lite försiktig i början när han kom till djurhemmet. Men han var inte skygg och var i god kondition. Han längtade efter ett hem att kalla sitt eget. Tack vare Djurskyddet Eksjö fick Saffran äntligen ett kärleksfullt hem med mattar och en husse – och bor nu också tillsammans med en kattdam. Han trivs så bra i sitt nya hem!