Vill du göra skillnad för försöksdjur?

Djurskyddet Sverige söker dig som är intresserad av att sitta som ledamot i en djurförsöksetisk nämnd. Alla djurförsök som utförs i Sverige måste godkännas på förhand av en Sveriges djurförsöksetiska nämnder. Djurskyddet Sverige har möjlighet att nominera en ordinarie ledamot och en ersättare till varje nämnd och nu söker vi nya ledamöter och ersättare till några av nämnderna.

I uppdraget ingår att granska ansökningar, delta aktivt i möten och skriva reservationer. Vi söker dig som kan mycket om djurvälfärd och/eller djurfria forskningsmetoder, gärna har någon djurutbildning, har god samarbetsförmåga och vågar stå upp för djuren. Mandatperioden för uppdraget är juli 2023 till juni 2027. Du behöver bo nära Malmö/Lund, Linköping, Stockholm, Uppsala eller Umeå och ha möjlighet att lägga några timmar per månad på uppdraget. Du delar självklart Djurskyddet Sveriges värderingar och är eller blir medlem.

Uppdraget är i huvudsak ideellt, men en mindre ersättning utgår. Är du intresserad eller vill du veta mer? Kontakta vår sakkunniga Emma Brunberg på emma.brunberg@djurskyddet.se