Debattartikel: Framtidens djurhållning finns i Blekinge.

I en debattartikel publicerad i Sydöstran den 3 oktober skriver Djurskyddet Sverige att nyligen kom beskedet från regeringen att man avsätter medel för ett frivilligt omställningsstöd för Sveriges minkfarmare samtidigt som man vill se över möjligheten att i djurskyddslagen förbjuda uppfödning av djur enbart för pälsproduktion. Detta är ett mycket välkommet besked för oss djurskyddsorganisationer.

Och framtidens djurhållning finns redan på annat håll i Blekinge. Under ett studiebesök i början av september delade vi ut vår årliga hedersutmärkelse till en kommersiell aktör till Tockarp Ekogård utanför Karlshamn. Här bedrivs ekologisk mjölkproduktion, innebärande bland annat mer utevistelse för djuren. Men i vanlig mjölkproduktion, ekologisk såväl som konventionell, separeras kalven från kon väldigt kort tid efter födseln. På Tockarp får kalven gå med sin mamma och dia i flera veckor, samtidigt som man ändå mjölkar kon och får mjölk som säljs vidare till mejeri.

Så samtidigt som minkhållningen äntligen går till historien hoppas vi att framtidens djurhållning fortsätter att växa, både i Blekinge och resten av världen.

Läs hela debattartikeln här.