#lysupphunden i höstmörkret!

Svartvit hund med blinklampa

Kampanjen är nu avslutad. Stort tack till alla som swishat hem lampor och samtidigt stöttat vårt arbete för djuren!


Tillsammans med våra samarbetspartners If, Hill’s Pet Nutrition och Best Friend uppmärksammar vi under oktober betydelsen för hundägare att använda reflex och lampor på sig och sin hund för att undvika olyckor.

Swisha hem en blinklampa till din fyrbenta familjemedlem så att ni syns på långt håll i höstmörkret. Du stöttar samtidigt Djurskyddets arbete med att skydda och rädda djur. När du fått hem lampan kan du vara med och tävla om tre goodiebags med härliga produkter för dig och din hund.

I höstmörkret är det viktigt att alla syns

För att hjälpa bilister och cyklister att se dig och din hund i mörkret är det bra om både du och din hund bär lampa och reflex. Gärna i kombination eftersom en bra blinkande lampa gör att ni syns även för andra fotgängare.


Lamporna i olika färger.

Blinklampan kommer i flera olika färger – slumpen avgör vilken färg du får. Du kan ställa in lampan så att den blinkar snabbt, långsamt eller lyser med ett fast sken. Batteritid upp till 100h. Blinklampan passar alla hundraser oavsett storlek. Du sätter enkelt fast den i halsbandet, selen eller kopplet. Vi har 4000 lampor. Först till kvarn gäller!


En swish är lika med en lampa

Du får gärna ge en gåva som är större än 20 kr men det kommer inte per automatik att skickas ut fler lampor till dig då. Vill du ha mer än en lampa behöver du swisha flera gånger. Du kommer då att få lamporna utskickade var för sig då vi inte har möjlighet att administrera dubbletter.

Erbjudandet gäller så länge lagret räcker. När du skänker en gåva till oss sparar vi dina personuppgifter och hanterar dem enligt vår integritetspolicy.


Var med och tävla om tre goodiebags!

När du har fått hem din lampa kan du och din hund vara med och tävla om tre härliga goodiebags med produkter från Djurskyddet Sverige, If, Hill’s Pet Nutrition och Best Friend.

Tävla i tre enkla steg:

1. Foto din hund med blinklampan tänd i skymning eller mörker.
2. Lägg upp bilden på din Facebook/Instagram med hashtagen #lysupphunden.
3. Tagga @djurskyddet @ifdjurforsakring @hillspetse och @bestfriendsweden

Tävla senast 9 november! Vinnarna presenteras på våra sociala medier @djurskyddet @ifdjurforsakring @hillspetse och @bestfriendsweden veckan efter sista tävlingsdag.

Lycka till och var rädda om varandra i höstmörkret!

Senast uppdaterad: 25 oktober, 2023

Visste du att:

>> 0m du och din hund har reflex eller blinklampa har en bilist som kör i 50 km/h nästan fem gånger så lång tid på sig att bromsa in än om ni inte har det.

>> Utan reflex syns du och din hund bara på 0–60 meters håll när det är mörkt. Med reflex kan en bilförare se er på 125 meters avstånd.

>> De flesta olyckor sker i tätbebyggda områden med gatlyktor – därför hör reflexer och lampor inte bara hemma på mörka landsvägar.

Tillsammans för djurens skull

#lysupphunden genomförs tillsammans med lf djurförsäkring, Best Friend och Hill’s Pet Nutriton. De är alla stolta samarbetspartners till Djurskyddet Sverige. Tillsammans bidrar de till vårt arbete med att rädda och skydda djur.

Hill's logga  Logga Best Friend